Uygur kadınlarının kendini gelişimle ve meslek sahibi olma projesi

Vakfımız, ICNA Relief Canada’nın katkılarıyla yürütülen ve Uygur kadınlarının kendini gelişimle ve meslek sahibi olma projesi kapsamında önemli bir başarıya ulaştı. Projeye katılan kadınların eğitimi tamamlama ve işe başlama töreni, 13 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirildi.

Doğu Türkistanlı kadınların çeşitli alanlarda kendi işlerini kurmalarını ve meslek sahibi olmalarını sağlamak amacıyla 2023 yılında gerçekleştirilen mülakatlar sonucunda 20 kadın, çeşitli mesleklerde eğitimi tamamladı ve başarıyla sertifikalarını aldılar. Bu süreçte vakfımız, kadınların ev kirası, kurs ücretleri ve temel ihtiyaçlarını karşılamak için maddi destek sağladı. Eğitimlerini tamamlayan kadınlara, iş hayatlarına atılmaları ve mesleklerini icra edebilmeleri için gerekli araç-gereçler ve ekipmanlar temin edildi.

Toplam 20 kadın, farklı mesleklerde iş hayatına adım attı. Bu meslekler arasında terzilik (7), moda tasarımı (2), grafik tasarımı (1), cilt sağlığı ve yüz bakımı (1), muhasebecilik (2), İngilizce tercümanlık (1), çocuk gelişimi ve okul öncesi eğitimi (3), mimarlık (1), mobilya imalatı (1), ve fizyoterapi uzmanlığı (1) yer alıyor.

Bu başarılı kadınların iş hayatlarında daha nice başarılar elde etmelerini ve diğer kadınların da onlardan ilham alarak azimle meslek sahibi olmalarını temenni ediyoruz.