İnsani Yardımlar

Vakfımız Doğu Türkistanlı İhtiyaç sahibi ailelere yönelik İnsani yardım Faaliyetleri yürütmektedir

2012 yılında Türkiye’de kurulan Satuk Buğrahan İlim ve Medeniyet Vakfı, Türkiye’de ikamet eden Doğu Türkistanlı ihtiyaç sahibi ailelere, yetim çocuklara, dul kadınlara ve öğrencilere yönelik çeşitli çalışmalar yapmaktadır.
Vakıf, eğitim destek projelerinin yanı sıra insani yardım faaliyetlerini de yürütmektedir. Bu kapsamda, Türkiye’nin farklı illerinde yaşayan Doğu Türkistanlı ailelerin yaşadıkları sıkıntıları gidermek ve yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla devletin sağladığı imkanlar ve diğer sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yapmaktadır.
Ailelerin ve yetim çocukların yaşadıkları zorlukları aşmaları için daha güvenli ve sürdürülebilir uzun vadeli planlar yaparak ayni ve nakdi yardımlar sağlamaktadır.
Ayrıca, Vakfımız aile fertlerinin sosyal etkileşimi güçlendirmesi ve topluma uyum sağlaması amacıyla, kültürel etkinlikler düzenleyerek zihinsel sıkıntıları hafifletmeye çalışmaktadır. Bu ailelerin  eğitim, sağlık ve mesleki  konulardaki sıkıntılarını gidermek amacıyla Devlet kurumları ve STK’lar arasında köprü halinde çalışmalar yürütmektedir.
Vakfımızın aileler için sunduğu hizmetlerinden biri de, diasporadaki Doğu Türkistanlılar ve onların aile yapılarının güçlenmesi olup, Bu Konuda Vakfımız tarafından danışmanlık, özel sohbet programları ve seminerler düzenlenmektedir.

Öğrenci Bursu