Telefon : +90 212 585 01 77

Burslarımız

Vakfımız Doğu Türkistanlı Öğrencilere yönelik Burs Projeler devam etmektedir

SİM Vakfı, 2012 yılında Türkiye’de kuruldu ve Doğu Türkistanlı gençlere çeşitli hizmetler sunmaktadır. Bu hizmetler arasında din dersleri, Uygurca dil eğitimi, anaokulları, kişisel gelişim programları, eğitim danışmanlığı, yurtlar, sponsorluklar, sınav hazırlık kursları, kültürel ve sosyal etkinlikler yer almaktadır.
2016 yılında, Doğu Türkistan’ın farklı illerinden birçok öğrenci yurtdışında eğitim alma fırsatı bulmuş ve Türkiye’ye gelen Doğu Türkistanlı öğrencilerin sayısı artmıştır. Bunların arasında daha çok lisans eğitimi için gelen öğrenciler bulunmaktadır, bunların yanı sıra birçok İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencileri de bulunmaktadır.
Bu öğrenciler vakfımız aracılığıyla Türkiye Cumhuriyetinin sunduğu imkanlarla eğitimini devam etmektedir. Vakıfımız, öğrencilere yönelik çalışmaları artırmayı gençlerin eğitim kalitesini yükseltmeyi, büyümeyi ve yaygınlaşmayı hedeflemektedir. Bu doğrultuda, Türkiye’nin çeşitli illerinde şubeler açarak eğitim merkezleri kurmuştur. Şu anda Türkiye genelinde binin üzerinde üniversite öğrencisine burs imkanı ve çeşitli eğitim desteği sağlayarak birçok alanda hizmetler sunmaktadır.
SİM Vakfı, Doğu Türkistanlı gençlerin kendini güçlendirmesine, geliştirmesine ve daha parlak bir gelecek yaratmasına yönelik projelerle gençlere rehberlik etmeye ve destek olmaya devam edecektir.

İnsani Yardımlar