Şubeler

Satuk Buğrahan Vakfı Konya Şubesi

Şubemiz Temmuz 2019′ yılın da kurulmuş olup, Konya’daki vakfımız İstanbul Satuk Buğrahan İlim ve Kültür Vakfı’nın bir şubesidir. Şubemiz şu anda Konya’da yaşayan 100’den fazla Uygur ailesine kapsamlı hizmet vermek amacıyla kurulmuştur.

Şübemiz  genel olarak aşağıdaki sektörlerde işler sunmaktadır:

Sosyal Hizmetler:

Konya’da yaşayan Uygur kardeşlere ekonomik zorluklar, işsizlik, barınma sıkıntısı, maddi imkan yetersizliği gibi ekonomik konularda yardım yapılacak.

Ayrıca burs, konaklama ve diğer gerekli maddi ihtiyaçlarıyla ilgilenen 60’tan fazla üniversite öğrencisi var

Özellikle bugüne kadar öğrenci yurtlarında öğrencilere ücretsiz konaklama imkanı sağladık, maddi durumu ağır olan öğrencilere öğrenim ücreti ödedik, aileleri olan öğrencilerin hayatlarındaki zorlukların çözümü için maddi yardımlarda bulunduk.

Eğitim:

Vakfımız eğitimin öncelikli hedefi olarak kurulmuş olup. Şu anda Konya da ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören 50’den fazla Uygur çocuğu bulunmaktadır, onların dini eğitimleri ve okul çalışmaları vakfımızın en önemli görevleri arasında yer almaktadır.

Okul çalışmalarını geliştirmek, yabancı dil kursları açmak, çeşitli kamplarda düzenlemek, spor yarışmaları, güzel sanatlar yarışmaları, kitap okuma etkinlikleri vakfımızın önemli planları arasında yer alıyor.

Öğrenciler devlet okullarından döndükten sonra, anadilini ve Kur’an-ı Kerim’i öğretiyoruz. Ayrıca, LGS hazırlık sınıfları açıyor ve iyi sonuçlar elde etmelerine olanak sağlamak için deneyimli profesyonel öğretmenler des veriyor. Maddi güçlükleri olan çocuklara ders kitapları, çalışma materyalleri ve diğer gerekli kitap ve dergileri sağlıyoruz..

Şimdi vakfımızın bir katını çocuklara yönelik okuma, öğrenme, ana dil, kültür, deney odası gibi özel kültürel eğitim merkezi haline getirmek için çalışıyoruz.

Üniversitede ilahiyat öğrencilerine yönelik Arapça’dan İngilizce’ye çeviri kursu düzenlendi ve bu kurs günümüze kadar devam ediyor.

Propaganda çalışması:

Konya il ve ilçelerindeki okullarda Doğu Türkistan’ı ve davamızı tanıtmaya yönelik faaliyetler yürüttük, bunu yaygınlaştırmak için okullarla ve sosyal kuruluşlarla temasa geçiyoruz. Şu ana kadar 10’a yakın ders yapıldı. Konya’da ilk kez cumhuriyetlerimizin anma törenini rapor tartışması şeklinde gerçekleştirdik. Protestolar ve basın toplantıları düzenledik.

Bunlara ek olarak ebeveynlerin çocuk eğitimi alanındaki bilgi ve okuryazarlığını desteklemek amacıyla mümkün olduğunca ayda bir kez buluşup konferanslar düzenleyeceğiz ve bunu bugüne kadar birkaç kez yaptık.

NOT:
Kahramanmaraş ve Kastamonu şubemiz 2023 deprem felaketi ve bölgedeki Doğu Türkistanlı öğrencilerin sayısının azalması nedeniyle kapatılmıştır.