Uluslararası Doğu Türkistan STK’lar Birliği ve Vakfımızdan bir heyet T.C Diyanet Vakfı Başkanı Sayın İhsan AÇIK Hocamızı makamlarında ziyaret etti

Uluslararası Doğu Türkistan STK’lar Birliği Başkanı Hidayetullah Oğuzhan, Sutuk Buğrahan İlim ve Medeniyet Vakfı Başkanı Dr. Abdulhalik Uygur ve Doğu Türkistan Ulemaları derneği başkanı Dr. Ataullah Şahyar başkanlığındaki bir heyet, Türkiye Cumhuriyeti  Diyanet Vakfı Başkanı Sayın İhsan AÇIK Hocamızı makamlarında ziyaret etti ve Sn. AÇIK heyetimizi sıcak bir şekilde karşıladı.

Ziyaret sırasında heyetimiz kendisi ile Türkiye’deki okullarda öğrenim görmekte olan Doğu Türkistanlı öğrencilerin genel durumunu ve öğrencilerin işlerinin nasıl kolaylaştırılabileceğini görüştü.

Sn. AÇIK Türkiye’nin bazı illerinde bulunan öğrencilerimizden herhangi birinin yurt ihtiyacı olursa Diyanet Vakfı’nın kendilerine yardımcı olacağını söyledi.

Hepimizin bildiği gibi Türkiye Diyanet Vakfı, Türkiye’de İslami İlimler alanında eğitim görenlere çeşitli faaliyetler ve eğitim desteği vermektedir.

12.08.2022