Uluslararası Doğu Türkistan STK’lar Birliği ve Vakfımızdan bir heyet Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’ni ziyaret etti

Uluslararası Doğu Türkistan STK’lar Birliği Başkanı Hidayetullah Oğuzhan, Sutuk Buğrahan İlim ve Medeniyet Vakfı Başkanı Dr. Abdulhalik Uygur ve Doğu Türkistan Ulemaları derneği başkanı Dr. Ataullah Şahyar başkanlığındaki bir heyet, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Üniversite rektörü Sayın Prof. Dr. Kazım Uysal ve Lisansüstü Enstitüsü Müdürü Sayın Prof. Dr. Şahmurat ARIK heyetimizi sıcak bir şekilde karşılayarak Üniversitenin Altın Anahtarını hediye etti.

Ziyaret esnasında İki taraf, geçen sene Üniversiteye kabul edilen Doğu Türkistanlı öğrencilerin genel durumunu ve bundan sonraki öğrencilerin yerleştirilmesi hakkında müzakere etti.