Satuk Buğrahan Eğitim Merkezi İlkokul ve Ortaokul Öğrencilerin Dönem Bitirme Töreni gerçekleştirildi.

Satuk Buğrahan Eğitim Merkezi 2021-2022 eğitim yılının bir yıllık eğitim tamamlama Töreni Sefaköy Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde çok başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Faaliyetimize Uluslararası Doğu Türkistan STK’ları Birliği, Doğu Türkistan Ulemalar Derneği, Doğu Türkistan Yeni Nesil Hareketi vb. kardeş derneklerin yetkilileri ve değerli cemaat büyüklerimiz katılım gösterdi ve konuşmalarını yaptılar. Faaliyetimizde Satuk Buğrahan Eğitim Merkezi reform sonrası yaptığı çalışmalar ve öğretim programı hakkında kısa bir rapor sunuldu. Faaliyetin sonunda merkezimizin öğrencileri ve devlet okullarında Takdirname Belgesi alan öğrencilerimize ayrıca hediye takdim edildi.

Vakfımızın eğitim merkezleri başkanı ve ortaokul ve lise dairesi müdürü Seyfullah AZİZ ve ilkokul daire müdürü Alimcan SABIRLI, Geçen Bir buçuk yıl boyunca vakfımızın eğitim merkezlerinin eğitim ve öğretim çalışmalarında önemli reformlar gerçekleştirmiştir. Bu yaz öğrenci sayısı 350’ye ulaştı ve 16 sınıfa ayrılarak 25 öğretmenle çalıştılar. Seçkin bir öğretim ekibi, etkili öğretim yöntemleri ve kaliteli bir öğrenme ortamı Hazırlayarak, öğrencilerimizin akademik kariyerlerinde başarılı olmalarına katkıda bulunmuştur. Vakfımız adına bu iki kardeşimizi takdir ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Merkezimizdeki öğrenciler bugün itibari ile tatile çıktı ve Eylül ayının 12’si itibari ile hafta içi her gün devlet okulu sonrası okul dersi tekrarının yapılması ve pekiştirilmesi, ana dil, kültür ve din-ahlak dersleri devam edecek.

Bu bağlamda her zaman halkımızın türlü faaliyetlerine destek çıkan Doğu Türkistan Basın ve Medya Derneği (İstiqlal TV)’ ye teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Etkinliğin canlı önizlemesi için lütfen şu adresi ziyaret edin: