SİM VAKFI Kahramanmaraş Şubesinin açılışı-22-02-2020

Satuk Buğrahan İlim ve Medeniyet Vakfı (SİM VAKFI) Kahramanmaraş Şubesinin açılışı 22 Şubat 2020 tarihinde şube merkezinde açıldı.

SİM VAKFI Mütevelli heyet başkanı Prof. Dr. Celal ERBAY, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazı CAN, Vakfımızın Yönetim kurulu Başkanı Yardımcısı ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğr. Üyesi Dr. ALİMCAN BUĞDA ve Kahramanmaraş’ta bulunan birçok STK temsilcilerinin katılımıyla, açılış töreninde Kur’an Kerim tilavetinin ardında Türkiye Cumhuriyeti ve Doğu Türkistan Devleti marşı okundu. Vakıf şube başkanı Seyfullah KAŞGARLI’nın açılış konuşmasının ardından, Sütçü İmam Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Niyazı CAN’ İMH Kahramanmaraş şube başkanı Kemal KAVAK, İHH Şube başkanı Av. Yusuf BÜLBÜL, Türk Ocakları Kahramanmaraş şube başkanı Av. Kemal Yavuz, Kahramanmaraş Kültür, Turizm ve Tarih platformu Başkanı Ahmet KOLUYEK ve Yedi Kıta Uluslarası Öğrenci Derneği Başkanı H. Muharrem DİLİPAK şurasıyla tebrik sözü kıldı. Kahramanmaraş emekli müftünün duasından sonra açılış kurdelesi kesildi. Açılış programın ardında 200 civarında katılımcıya Doğu Türkistan pilavı ikram edildi.